"

17 Nis 2014

Yeni kumaşlarım ve birkaç küçük diy meselesi...




 Evimin kumaşçılara yakın olmasını fırsat bilerek  çok sık ziyaretlerine gidiyorum.Bazen hiçbirşey alamadan geliyorum bazen de torbaları dolduruyorum.Beğenip birşey  alamasam da hem  gündemi takip etmek hem de kumaş,iplik,aksesuar kokusunu almak iyi geliyor.Aldıklarım genelde parça kumaş oluyor.Nadiren metreyle alıyorum.Parça kumaşın ,bendeki tasarım aşkını körüklediğine inanıyorum.Seçerken bile binbir türlü model çıkıyor kafamda..))Bunlar da son aldıklarım.4 tanesi 1 TL,bir tanesi de 2 TL den alınmış parçalar.Hele bir tane keten kumaş var.İnsan seçerken bile "nasıl yani şaka mı?" demekten kendini alamıyor..Kumaşçılar da olayı çözdüler zaten.Sadece parça kumaş satan dükkanlar açılmaya başladı.



 Bu kumaş nefis bir krep..Nasıl güzel, arasam bulamam.Biçildi,dikiliyor bile.Sevgili İrem in etkinliği sona erdi ama ben de hala devam ediyor.Aynı kalıpla ,farklı tasarımla dikilen bir bluz olacak kısmetse..
 Oldukça gniş bir parça.Ama bir miktar ince.Bir dursun bakalım.Gelir vakti zamanı..
İşte o keten.Epeyce de var.Oğluma şort dikmeyi planlıyorum ,bakalım  İnşallah..Bir de kot kumaş var ama görütülememişim.O da yine oğluma yazlık ceket olacak kısmetse.Bakalım becerebilecek miyim??
 Bu kumaş da yine çok hoş bir parça.Fazla büyük sayılmaz.Ama bir yazlık bluz de çıkartırız yani::))
Daha önce elimde bulunan hazır dantel vardı.Nereye diksem diye düşünürken anneciğim evlenirken aldığı yatak örtüsü takımının yastık kılıfları geldi aklıma.Yatak örtüsünü çok kullanmama rağmen yastık kılıflarını pek kullanmamıştım.Bu şekilde istediğim kıvama geldi, şimdi keyifle kullanabilirim kısmetse...       
Bir sonraki diy çalışmamsa evde neredeyse hiç üzerimden çıkarmadığım penyem için oldu.Geçen gün üzerine fondoten döküldü,hemen yıkadım ama maalesef çıkmadı.Ben de keçeden kalpler kesip elimle tutturdum.Üzerlerine birer zımba diktim.Bu hali daha da hoşuma gitti.Havası değişti yani.Bu keçeler tam anlamıyla kurtarıcı.Şimdi ben kaçar ,işim çok dostlar.Hoşçakalınızz...))

8 yorum:

  1. Ne güzel ucuz ucuz alıyorsunuz kumaşları...çok güzel kıyafetler çıkacağına eminim. Kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Berrin ciğm..Walla ucuz bulunca daha bir keyif veriyor ..))

      Sil
  2. Sevgili Neslihan şu parça kumaş olayında seninle tam olarak hemfikiriz. Çünkü aldığım kumaşın boyuna posuna ve tipine bakarak ne yapacağımı şıp diye çözmek işin en eğlenceli kısmı. Öbür türlü kumaşçıda karar vermek ona göre kestirmek filan çok teferruatlı geliyor bana. YAŞASIN PARÇA KUMAŞ:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Türkan cığım,yaşasın parça kumaş..))Karı hem cebimize hem de hayal gücümüze oluyor..))

      Sil
  3. bende o mahalleye tayin olmak istiyorumm :) ne güzelmiş kumaşlar.. bakalım neler çıkacak.. kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyursunlar efendim,bekleriz..))Kumaşlarımdan ilk parçayı bitirdim ,ben de devamını merak ediyorum..))

      Sil
  4. O taraftan ben de kumaş almıştım ama mağazadan, güzel indirim yapmışlardı.Keyifle dikilsin ,güle güle giyilsin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Gerçekten çok uygun..Metre kumaşlar da öyle..Dikiş her daim keyif,çokça sevgilerr..))

      Sil