"

30 May 2014

Zımbalı bordo penye..



Bu ara aslında penye dikimine takmış durumdayım.Eşimin uzun ısrarı sonucunda ona da iki tişört dikmiş,kalan bordo penyeyi de kendime ayırmıştım.!:D..Eşime beğendirmek de en az anneciğime beğendirmek kadar zor olduğundan (eleştri potansiyeli yüksek) ikinci tişörtün yakasını iki kere diktim.Tabi eşime kalsa 3 kez daha söker dikerdim.Bu kadar şikayet ettim ama üzerinden de çıkarmıyor:!!Artık ne desem bilemedim bu duruma.Bir de geçenlerde benden kamuflaj bermuda istemez mi??Asla yanaşmadım tabi.Mazallah aile faciasıyla sonuçlanabilir.Yok orası öyle,sök bir daha dik,bu olmamış vs...uzaarr gider.En iyisimi biz eşime hazır alalım,ben ve çocuklarım diktiklerimle mutlu yaşayalım.Arada bir-kaç tişört olabilir tabi..))



Bordo tişört diyorum ama öyle de kötü görüntülemişim ki.Maalesef yeni çektiklerimi de ekleyemedim,bilgisayarda bir sorun var çözebilmiş değilim.Tişört koluyla beraber kesilmiş ,tam olmasa da dar yarasa kol tarzında bir kesim (nasıl bir anlatımsa??).Yakasını da içeri kıvırıp diktim.Kollara da  kendi kumaşından çok kalın olmayan biye geçirdim.Dikim sırasında sanki biraz büzüldü gibi geldi ,hemen ütüya koştum ama pek birşey değişmedi.Bir de giyeyim dedim,giyince hiçbirşey kalmadı.Nerdeyse şıp diye oturdu diyebilirim.Omuz kısımlarına birkaç zımba dikerek hareket katmak istedim.Eşim bu durumdan da rahatsız.Bıkmadın zımbalardan diyor.Ama modası geçmeden bol bol kullanayım yani değil mi?Tabi bu arada çocuklarla takı falan da fazla kullanamıyorum.Geçen gün benim ufaklık boynumdaki  çok sevdiğim kolyeyi çekerek koparttı.Aksesuar eksiğimi böyle tamamlıyorum ben de..Ne yapalımm...!!Yine çenem düştü arkadaşlar.Bu aralar paylaşacaklarım  da birikti aslında bir de şu görüntüleme olayını halledebilsem..Hayydi bakalım hoşçakalınnn....

18 yorum:

  1. Zımbalı zımbalı, takısı kendinden yani :)) Pek bi hoş olmuş :)
    Ben de bu ara penyelerle haşır neşirim biliyorsun. Normal yani bizim kullandığımız ev tipi makinalarla yapıyor o çekme/volanlanma olayını. Kaçarı yok yani. Beni de sinir ediyor. Esnek dikiş falan kar etmiyor yani. Bazı yerlerde overlockla işi götürüyorum ama, o da bi yere kadar tabi :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bazı arkadaşlar penyenin boyundan şeritler kesip beraber dikiyorlar.Ama her penye de yapmıyor ya..Bazısı da çok fena::((

      Sil
    2. Ya evet bi de tela kullanan var. O da güzel sonuç veriyo ama kalınlaştırıyo ya da sertleştiriyo bu sefer de.
      Ana! Şu anda yazarken fikrim geldi. Du bi deniim gelim ben :)

      Sil
    3. ::))Hadi güzel sonuçlarla bekliyorum..))

      Sil
  2. Bordo ve kırmızı biz boğa burçları için çok bi önemli renktir. Çok severim bu renkleri. Güle güle giy canım. Çok güzel olmuş. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Türkan cım,benim çocukluğumda başlıyor kırmızı hikayem.Annem herşeyimi kırmızı alırdı.Sonra bir süre bıktım ama yine vazgeçemedim bu iki renkten.Burcun etkisi büyük bence de..))

      Sil
  3. ilâhi gülümsettin beni oturduğum yerde. :)) aman aman Allah muhafaza etsin bir aile faciasından en iyisimi hazır giysinler beyler! iyi cesaret edip girişmişsin o işe ben hiç cesaret edemedim, tenkitleden korktuğuma.. biz hatasıyla kusuruyla zevkle giyeriz değil mi? :))
    bordo rengi ben de seviyorum.. penyen de güzel olmuş canım hayırlı günlerde giy canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın..Bazen kendime diktiklerimi gösteriyorum aman Allah,binbir türlü bahane buluyor.Gösterdiğime de pişman oluyorum.))Ben memnunum diktiklerimle ,gerçekten severek giyiyorum.Eşler mutlaka hazır giymeli bence...Çok teşekkür ederim bu arada, çok sevgiler...

      Sil
  4. Kesinlikle eşler hazır giymeli.Katılıyorum buna :) Ben eşime bir eşofman diktim.Cepleri 2 kere söküldü dikildi. Gerçi şimdi o da üzerinden çıkarmıyor ama :) Birde uzun zaman önce bir gömlek kestim ona. Dikip dikmemekte kararsızım ben de tenkitlerden çekindiğim için :) Tişörtünün çok güzel olmuş bence. Güzel günlerde giyin.Yarasa kolu seviyorum ben .Ama kol altı bu modelde açık geliyor bana. Sizi gibi bende alttan daraltarak dikebilirim sanırım :) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numara da dikseniz eleştriyi garanti ederim.))Ya kulaklar tıkanmalı,ya da eşlere yaşasın hazır giyim.Onu eleştirecek muhatap bulmak zor..Yarasa kol konusunda katılıyorum,ben de çok geniş sevmiyorum.Ama bu şekilde rahat oldu sanki..Benden de sevgilerr..

      Sil
  5. Eşe hiçbir şey dikmeme kararını bende aldım maalesef . Seninkide çok güzel olmuş ellerine sağlık :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Walla bu sonucu kendileri hazırlıyorlar,napalım?..))

      Sil
  6. Penye dikmeyi hem seviyorum, hem sevmiyorum. Daha yeni çok ünlü bir markadan penye bluz aldım. Yakaya biye geçmişler arkası buzme yapmış. Ben diksem sokerdim. Eşime bir pijama altı diktim bir kaç sene gider...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle gerçekten,insan dikiş dikince kusurları da hemen farkediyor aslında.Eşlere dikiş konusunda aynı fikirdeyim,bir dikilen gitsin birkaç yıl..))

      Sil
  7. ne güzel olmuş, güle güle giyin. İmrendim valla şu bitmiş bluzu süsleme işine. Başlarken aklımdan geçirdiğim hiçbir süsleme hayata geçemiyor maalesef üşengeçlikten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle muntazam dikişler diken biri için üşengeçlik olayına inanmam mümkün değil..)))

      Sil
  8. Çok beğendim, Şeker. :)

    YanıtlaSil