"

3 May 2014

Anlatımlı etnik tunik dikimi...

*0,-
Kendimi daha iyi hissederek aranıza döndüm arkadaşlar..Oluyor işte böyle bazen, kendinizi iyi hissetmiyor ve sanki küsmüş gibi köşenize çekiliyorsunuz.Belki hayatınızda bir değişiklik olmasa da bakıyorsunuz ki hayat devam ediyor ve Allah a verdiği rahatlama için şükrediyorsunuz.İç sıkıntısı gerçekten zor..Belki bazı durumlar çevrenizin kıymetini anlamanızı sağlıyor.Mesela siz bloger arkadaşlarımın kıymetini daha iyi anladım,sağolun varolun,iyi ki varsınız...Eveet  bu kadar dertleşmeden sonra gelelim yeni dikişimize.Daha önce desenli bir kumaştan etnik tunik dikmiş ve takipçilerimin çok beğenisini kazanmıştı.Anlatımlı olarak dilişini görmek isteyenler vardı.Bu post onlar için..Daha önce önce diktiğim tuniği hatırlamak isteyenler buraya tıklayarak görebilirler..Şimdi gelelim dikiş aşamalarına.Öncelikle 140 cm eninde  boyu isteğinize kalmış kumaşı enine ikiye katlıyoruz ve ikiye kesiyoruz.Böylece elimizde 70 cm eninde iki parça oldu.
Daha sonra kestiğimiz iki parçayı  hala üst üsteyken tekrar enine ikiye katlayıp bir karış genişlikte yaka açıklığı kesiyoruz.Tabi bu açıklık da yine sizin sevkinize kalmış.Kumaşı tekrar eski haline getirip ne kadar düzgün bir yaka kestiğimize bakıp mutlu oluyoruz::))
Şimdi sıra omuz dikişlerini kapatıp ,kol genişliğini ayarlamakta..Omuz dikişleri için önce iğneledim,siz teğel de yapabilirsiniz.Ben çok mecbur kalmayınca teğel olayına pek girmiyorum::))Tuniğin kol genişliğini ben 30 cm kullandım.Çünkü ben içine body giyerek kullandığım için kolların bol ,neredeyse göğüs altına kadar açık olması beni rahatsız etmiyor.Ama siz üzerinizde işaretleyip,muhtemelen 20 cm kadar ölçerek dikebilirsiniz.Kol açıklığını biraktıktan sonra ,omuz dikişlerini çekip yan dikişleri de kapatabikliriz.
Bir sonraki hali bu oldu.Maalesef yine fotograf kalitem çok kötü.Hem gece çekimi hem ışık ,sonuç bu..Kusura bakmayın lütfen..
Yaka ve kolları 1 cm içe kıvırarak diktim.Biye de yapılabilirdi ancak kumaşım müsaitti ve çok da uğraşmak istemedim.Yarışımız zamanla sonuçta.Hem kolay hem şık olsun istiyoruz.Etek ucunu da yine kıvırıp makinede geçiyor ve bir sonraki işleme geçiyoruz.
Bu şamada tavsiyem tuniği üzerinize giyip ilik yerlerini işaretlemeniz.En güzel sonuç böyle oluyor.Ben ilik yerlerini biraz yukarıda seviyorum,giydim ve işeretledim önde ve arkada 2 şer ilik açtım.140 cm uzunlukta 8 cm genişliktebir kumaş kesip kemerimizi de dikeriz.İsterseniz farklı kemer de kullanabilirsiniz tabii ki.İşteee tuniğimiz hazır.Dikmek isteyenlere tavsiye ederim,pratik ve keyifli bir çalışma.Ben tunik olarak kullanıyorum ama plaj elbisesi olarak da çok güzel kullanılabileceğini düşünüyorum.
Farklı aksesuarlarla süsleyebilirsiniz de.Ben sade kulllanacağım çünkü etkinkil için dikmiş olduğum çiçekli pantolonla  giymeyi düşünüyorum.Haydi bakalım dikmek isteyenlere kolay gelsin.Dikişle ,hoşça ve mutlu kalın efendimm...))

12 yorum:

  1. Açıklamalarla anlatımınız çok iyi olmuş, dikiş meraklıları için harika bir paylaşım teşekkürler :)
    Bende cesaret edebilirsem birgün paylaşıcam bloğumda acemi diktişlerimi,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bir cesaret.Acemi dikişlerdeki gelişme safhalarını görmek daha çok keyif veriyor aslında.Hadi hadi bekliyorum sizi de::))

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Tabii ki...Ne kadar kolay değil mi?Herkes dikiş diksin istiyoruz::))

      Sil
  3. Anlatırken kolay tabi :)
    İş yapmaya gelince kumaş, makas, makine üçlüsüyle bakışıp duruyoruz.
    Ben diyorum ki "Bakın, Ece yapmış. Çok da güzel olmuş. Hatta bir de anlatmış kız. Ben de sizlerle birlikte benzer bir performans sergilemeyi planlıyorum".
    Onlar da bana "amaaan boşver, uğraştırma şimdi bizi" diyorlar.
    Peki diyorum ben de sizi mi kırıcam :) Ama çok güzel anlatmış, bi ara yapalım, tamam mı diyorum. Hee hee diyerek geçiştiriyorlar :P
    İşte böyle yani :)))

    YanıtlaSil
  4. Sen şu üçlünün kırmadan gönlünü yap arkadaşım.Senin elinden hayatta kurtulmaz bu model.Giyersin yaz sıcaklarında efil efil...Belki koton kamuflaj desen de bulursun.)))Bak veriyorum gazı ,yarı yolda bırakma..Haydi kim tutar senii::)))

    YanıtlaSil
  5. bayılıyorum böyle salaş etnik tuniklere! ne güzel olmuş cnm, yine harika bir parça dikmişsin. ayrıca çiçekli pantolonla kombinleme fikrine hayran kaldım:)))) ellerine sağlık!
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Melis cim..Günlük motivasyonumu aldım yine senden.Güzel sözlerine, sana çook çoook teşekkürler...))

      Sil
  6. Sevgili Neslihan,
    bu tuniğin ayrıntısını isteyen bir acemi de bendim :) ilgin için tekrar teşekkür ederim. Anlatımın çok açıklayıcı ve de samimi olmuş. Çok beğendim. İlk fırsatta dikmeyi istiyorum. Bakalım güzel olacak mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim,işe yaradıysa çok sevindim.Dikimi gerçekten çok kolay,e size de kolay gelsin o zaman::))

      Sil