"

7 Kas 2013

Kolay Kaşe Pelerin..

Şu meşhur kumaş pazarında gezerken elime bir kumaş geçer..Kumaş yumuşacık,kadifemsi arada da ışık oyunları yapıyor..Ama gel gör ki minnacık..Benim gibi zamanı kıymetli ve dar olan biri için hem kolay hem şık şöyle güzel bişey yapsak dedim..))Koydum kumaşı başladım biçmeye ...

  • Elimdeki kumaş dikdörtgendi ikiye katlayıp önünü ceket gibi yakaya kadar kestim.Sonra istediğim kadar kol payı bırakıp kenarları diktim..Geri kalan tüm dikişsiz yerleri (kumaşım da az olduğu için) incecik kıvırarak makinaya çektim..Kendi bedenime göre üzerimde işaretliyerek ilik yerlerini belirleyip ön ve arkaya 2 şer tane ilik açtım..Kollara da (kumaşın yetmemesi fikre sebeptir) evde olan kürk kumaştan diktim..
    Sonuç budur..Az foto çekebildiğim içim tam detay veremedim..Ama anlatıldığı kadar kolay..Ben çocuklarla 1 sasatte dikip sonuca ulaştım..)Ve üzerime giyip hadi Rusya ya gidiyoruz nidalarıyla dolaştım..E ben çok sevdim kombinlerle yayınlamaya çalışacağım...Hoşçakalınn..

6 yorum:

  1. çok hoş olmuş ne güzel bir fikir aslında benimde anlatmaya çalıştığım şey o az kumaştan yaptıklarım herzaman iyi sonuç verirken bol bol kumaşlarımdan hiç istediğim gibi birşey çıkmıyor.

    YanıtlaSil
  2. Kumaş üzerinde oynayıp tasarlamak galiba daha iyi sonuç veriyor..Kalıpla çalılırken bile birşeyler değiştirmem gerektiğini hissediyorum,kendimden birşeyler katmak..)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, Blog alemini gezerken keşfettim seni. Harika bir şey olmuş. Kolların kürk olması harika bir hava vermiş. Güle güle kullan. :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederimm..Aslında kumaş az olduğu için kollara kürk ekledim ama ben de bu halini çok sevdim...

    YanıtlaSil
  5. harika olmuş hem de pratik bak iştahlandırdın beni :)

    YanıtlaSil