"

26 Kas 2014

KIYAMADIĞIM:DD

Hepimizin vardır sanırım atmaya kıyamadığı çok sevdiği bir eşyası.Hani " artık benim işim bitti!! "diye basbas bağırsa da kulağımızı tıkarız bu haykırışa.İşte benim de çok severek aldığım ayaklı abajurum vardı.Önce ışığı yanıp sönmeye başladı.Sonra hiç yanmadı,ayakta durmakta zorlandı.Ama üzerindeki bu işlemelerden dolayı yine de onu ayakta tutup bir köşede beklettim uzun süre.Malum evde 3 çocuk var,aaa pardon eşimle beraber 4 ...DD..O da onlardan az değil yani.Sonuşta en sonunda paramparça oldu.Tabii ben onun güzel bez kısmını söktüm,önce bir güzel yıkadım.Sonra da aplike olacak şekilde parça parça kestim.Zigzag dikişle aplike yaptığım beyaz deri çantam ,makyaj çantası olarak hizmete sunuldu.Derince bir çanta yaptım,hazır çantaların darlığından hep şikayetçiyim çünkü::))

Bir sonraki projeyse televizyonun üzerindeki rafta oldu.Sevdiğim işlemeler bu çerçeveyle herzaman gözümün önünde olmuş oldu...

Bu fotoğraf da banyomdan bir kare.Banyomda dolap yok maalesef,böyle bir düzenleyiciyle idare ediyorum ancak çok eskimiş olan düzenleyicinin ahşap kısımlarını kullanarak daha geniş ve daha çok cepli bir düzenleyici diktim.Bunun da üzerine aplikelerden koyacaktım ama deli kızın çeyizine çevirmemek için vazgeçtim:DD..Kalan aplikeleri de farklı şekillerde kullanıp sizinle paylaşırım İnşallah...Kıyamadıklarınızla mutlu,israftan uzak günler dilerim,hoşçakalınn...)))

16 yorum:

  1. Cüzdan ve resim çerçevesini çok beğendim ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Atmaya kiyamadiklarimiz olmaz mı...Bende saklarım saklarım. Ya deli bir anıma gelir,atarım. Ya da senin gibi değerlendirme yaparım. Çok başarılı olmuşlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya,bazen çok birikip ne tuttum bunları diye attığım da oluyor tabi.Ama bu işlemeler hiç kıyamadığımdı..)))

      Sil
  3. Ellerinize sağlık çok güzel değerlendirmişsiniz..
    Benim size bir sorum olacak malum dikişte ustasınız, polar kumaş dikerken makine sürekli iplik atlıyor veya alt kısmı hiç dikmiyor bana bir öneriniz olur mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle ustaların yanına bile yaklaşamam,ciddi öğrenciyim ama::)) Benim de başıma sıkça geliyor bu durum.Masurayı çıkarıp tekrar takıyorum,masuranın üzerindeki vidadan biraz sıkarak ayar yapıyorum.Tabi iğne uyumsuz olabilir.Daha kalın iğne kullanmak gerekebilir.Bir de ipi makinadan daha yukarıda bir çengelden geçirerek makinaya takıyorum.İpteki gerginlikten dolayı sarma daha az yaşanıyor.Umarım faydalı olur,kolaylıklar dilerim.

      Sil
    2. Bir öğrenciye göre çok güzel işleriniz var maşallah.
      Masura ile ilgili olmadığını geçen gün alnadım. Düz kumaşta da yaptı aynı sorunu ipliğin en üstteki çıkış yerine bant yapıştırdım düzeldi. Ama polarda işe yaramadı, sizin dediğinizi uygulayacağım. Çok teşekkür ederim.Kolaylıklar diliyorum.. Sevgiler..

      Sil
    3. Hımm bazen makineler canımızı sıkıyor gerçekten,umarım kolayca düzelir çok fazla can sıkmadan.Sevgiler...

      Sil
  4. çok güzel olmuş ellerine sağlık özellikle çanta .. ben burdayım ben özelim benden kimsede yok diyor güle güle kullan canım
    kıymet bilmek ne güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Dikiş dikmek bu yüzden çok faydalı.Aslında diktiğimiz her parça kişiye özel tasarım...Çok şanslıyız biz::)))

      Sil
  5. Değerlendirmeniz çok hoş olmuş. benimde bu tür projelerim var napıyım kıyamıyorum :D

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir değerlendirme olmuş ellerine sağlık :)) Zaten atılamayacak kadar güzelmiş ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Aycan,gerçekten çok güzeller:D..

      Sil