"

3 Eyl 2014

Eteğe niyet,bluze- biyeye kısmet...

Merhabalar arkadaşlar..Ümraniye kumaş pazarından yine bayıla bayıla aldığım bir kumaş..Bu kumaş için ne hayallerim vardı.))Bu mini mini çiçekli tiril tiril incecik kumaştan şöyle güzel ve kesinlikle uzun! bir kloş etek olacaktı. Kloş etek konusunda bende bir eksiklik var ama çözemedim.Diktiğim ilk düzgün kloş eteği özel bir postla yayınlamayı düşünüyorum kısmetse.

Aslında çok da planlayıp başlamıştım dikmeye.Matematik kısmını gayet doğru yaptığıma inanıyordum ancak beli beklediğimden büyük oldu.Sanırım büzme işine de daha çok çalışmalıyım.Kloş genişliğini de çok vermiş olmalıyım ki neredeyse 2,5 metre kumaş yetmedi ve bana diz altı bir etek çıktı.Epey canım sıkıldı.Eteği dikemediğime  mi yanayım bu güzeli kumaşı ziyan ettiğime mi???Neyse kloş eteğe benzeyen ama benim isteğime uymayan etekimse parça kesildi ve birazından bluz,birazından biye birazından da çantalara astar çıktı.Bu benim kumaş hakkındaki beklentilerimi tam karşılamasa da bu yaz en çok giydiğim parçalardan oldu.Eeee ne demişler,neye niyet neye kısmet...Kısmetten ötesi yok::))



Bu arada uzun zamandır problemli olan internetin düzelmiş olması ile post yazmanın keyfi de bir başkaymış..Üstteki resimdeki bluz ince delikli pullu triko kumaş.Tişörtlerle hoş kombinler yapılabilir diye düşündüm ve göz kararı biçip diktim.Herkese mutlu günler olsun efendim...Dikişleriniz yolunda gitsin::))

6 yorum:

  1. Olsun bir işe yaramış sonunda atılmamış. Ben de şu kloş etek işini beceremiyorum bir türlü. Eminim bir gün olacak :))

    YanıtlaSil
  2. Olacak olacak İnşallah ,yılmak yok..))

    YanıtlaSil
  3. Rengi de deseni de çok güzelmiş.Etek olsa belki tepe tepe kullanmayacaktın :) Önemli olan diktiğini giyebilmek değilmi :) Bazen aksilikler fırsatlar doğurabiliyor :))

    YanıtlaSil
  4. o kloşu kesme işinde bende aynıyım yaaa, bel ölçünü 3'e bölüyorsun falan oraları anlamıyorum ben nedense büyük oluyor hep. verilen tariflere göre yaptıklarım hiç olmadı bende burdadan çıkardığım kalıbı kullanmaya karar verdim. İstersen birde kalıpla dene canım. dediğin gibi bu kumaşın kısmeti buymuş başka kumaşı kloş etek yaparsın artık :) bunlarda güzel olmuş ellerire sağlık. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de öyle yaptım,kalıpla çalışmadım hiç.Bakalım bir deneyeyim.Çook teşekkür ederim canım...

      Sil