"

4 Ağu 2014

Dünyanın en güzel yeri...Bize göre tabiii::))


Gri tatil postundan sonra biraz daha renkli karelerle karşınızdayım çok şükür.1 aydan fazladır Marmara Adası ndaydık.Bahsettiğim gibi babamın rahatsızlığı zor günler yaşamamıza sebep oluyor.Babam siroz hastası,ve bu hastalığın zorluğunu (daha önce duymama rağmen ) üzülerek yaşıyoruz.Tüm yaşamı etkileyen ve zorlaştıran ,hastaya da ciddi eziyet veren bir hastalıkmış.Allah kimseye yaşatmasın,olanlara da şifa versin İnşallah.İnsanın yarası neredeyse canı oradadır denir ya,doğru bir söylem ancak ufak sıkıntıları dert etmemek gerektiğini daha iyi anlıyor insan .
    Fotoğraflardaki kareler Marmara Adası Gündoğdu Köyü nden..Kendimi bildiğimden beri okullar kapanınca gider,okullar açılmadan 1-2 gün önce geri dönerdik.Baba ocağı anlayacağınız.Rumlar adadan cıkartılınca aslen Kastamonu lu olan dedemiz  bir ev satın alarak bu köye göçmüş.Sonrasında İstanbul a yerleşmişler ancak her fırsatta da adaya gitmişler.Bütün köy hısım-akraba zaten.Bizim için çok keyifli anlayacağınız.Bizi ağırlayan evimiz de neredeyse 150 yıllık ,tarihi bir bina.Her köşesi anı,hatıra dolu....


Bayram sabahı büyükler misafir beklerken.Evet annem ve babam.Tarih kokan evimizin önünde tarihi bir kare belki de.Yıl 2014 Ramazan bayramı.Bu tarih de buraya kaydolmuş olsun.Allah büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin...


Sıkıntılı günlerin yanında tabi renkli,keyifli günlerimiz de oldu.Çocuklara çok iyi geldi mesela.Tatil çocuklara güzel gerçekten .Tadını nasıl da çıkartıyorlar.))Evin yanında koçaman çınar ağacının hışırtıları,deniz ve yosun kokusu,içilen adaçayları bana da iyi geldi itiraf etmeliyim.Bazen düşünüyorum da emekli olunca küçük bir köye taşınma fikri güzel ancak emekli olmayı beklemek uzun.Şimdi mi yapsak ne yapsak::))


Tatil boyunca dondurma yemenin suyunu çıkaran ikili.Artık ben sayamaz olmuştum o kadar söyleyeyim...))

Resmen bunalıma girdiler gelince.Beni de bunaltıyorlar tabi.Hakvermek lazım tabi ama iki numara beni çok zorluyor.Çocuklar bir nevi hapise girmiş gibi oldular.Onca  eğlence ve özgürlük bitince faturası da anneler kesilir tabi.Napalım Allah sabır verdikçe katlanmak da bize düşer..
Adaya giderken kendi hazırladığım yaz koleksiyonumu !:)) sizlerle paylaşmak isterdim ancak çok az resim var elimde.Maalesef giyinip çay bahçesine gitme saati geç saatlere kaldığı için karanlıkta da resimler iyi çıkmadığı için yeni çekimler yapmak lazım.Ama ben tatil elimde olan tatil fotoğraflarıyla postlara devam edeceğim kısmetse.Herkese sağlıklı,mutlu tatiller olsun İnşallah....

24 yorum:

  1. Cok gecmisler olsun Rabbim acil sifalar versin babanizin acilarini dindirsin
    Cocuklar nede guzel eglenmisler hayirli geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,çok sağolun.Eğlendiler gerçekten hem de çook...Size de hayırlı geceler::))

      Sil
  2. çok geçmiş olsun acil şifalar versin... bu arada eviniz şahane

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,yıllardır kahrımızı çeker güzel evimiz..))

      Sil
  3. Geçmiş olsun Rabbim şifa versin. Güzel yermiş iyi bir tatil olmuş hastalık dışında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Aycan,biz çok seviyoruz herkesin memleketi tabi.İnşallah daha sağlıklı tatillerimiz de olur...Sevgiler..

      Sil
  4. ooooo şahane bir yere benziyor. Ya ne şanslıymıssınız cocukluk super gecmiştir oralarda eminim. Ne hatıralar vardır. Çocuklar üzülmesin Allahın izniyle daha ne tatilleri olur. Ahhh memleket baska birsey, gurbette yasayan kadar kim bilebilir ki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle gerçekten adincer.Hatıraları toplasak belki bir kitap bile yazılabilir::))

      Sil
  5. Tatil iyi gelmiş belli :) Kuzularda haklı maalesef. Emekli olmayı beklemeden köye yerleşen bir kaç arkadaşım vare.Kesinlikle pişman değiller :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük şehir stresi iyice bunaltmaya başladı gerçekten.İnsan yaşadığı yerde huzur istiyor.Trafiğe girsen olay kopuyor zaten.Yani işteokul falan derken bağlanıyoruz.Ama ciddi düşündürüyor beni bu durum..

      Sil
  6. canım benim Allah babacığına şifalar versin inşAllah, çok geçmiş olsun. Bu hayatta herşey bizim için, Allah inşAllah çocuklarını büyüklerinizle birlikte sağlık ve huzur içinde büyütmenizi nasip etsin.
    Çocuklara kum ve deniz olsun başka birşey istemezler herhalde. Dede ocağında onlar için iyi olmuş bu tatil, Allah daha güzellerini nasip etsin inşAllah canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn Hande ciğim..Senin yorumların nasıl iyi geliyor bana bir bilsen.Rabb im sevdiklerimizle imtihan etmesin,herşeyin hayırlısını versin İnşallah...

      Sil
  7. I enjoy reading an article that will make people think.
    Also, many thanks for permitting me to comment!


    my web site boca raton computer forensics software (www.powerprint.it)

    YanıtlaSil
  8. I don't even understand how I stopped up right here, but I thought this post was great.
    I do not recognize who you might be however definitely you're going to a famous blogger if you happen to are not already.
    Cheers!

    My web page computer forensics craigslist daytona beach

    YanıtlaSil
  9. Allah sifa versin babaniza..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Hello, Neat post. There's an issue along with your website in internet explorer, could test this?
    IE nonetheless is the marketplace chief and a big component of other folks will leave
    out your fantastic writing due to this problem.


    Have a look at my homepage; jacksonville computer forensics certification

    YanıtlaSil
  11. Thanks for sharing your thoughts about airsoft. Regards

    Here is my weblog: jacksonville florida computer forensics

    YanıtlaSil
  12. Link exchange is nothing else except it is just placing the other person's webpage link on your page at appropriate place and other person will also do similar
    in support of you.

    Here is my web site :: boca raton computer forensics training

    YanıtlaSil
  13. Ben bu yayinlari neden gorememisim ki , anlamadim, cok gecmisolsun diyorum, sevgiler yolluyorum canim. Bu arada gercekten sahane bir yeermis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İlknur cum,çok sağol canım...

      Sil
  14. Very good article. I will be dealing with some of these issues as
    well..

    Check out my web blog: Poisoncentral.Net

    YanıtlaSil
  15. Benim tüm çocukluğum dedemlerin sahiplendiği taş Rum evinde, denizin kıyısında geçti :) Kendi ailesinin Rumlardan kaçarken suyun öte yanında bıraktığı evine karşılık olduğuna inanıp, çok severek bakmıştı dedeciğim de o eve. O günlerin mutluluğu ve bereketi çocuk için yaşam boyu üzerinde duracağı temelleri attığını görüyorum şimdi. Çocukların işi de zor ama hayat böyle ne yapalım? :) Size kolaylıklar ve acil şifalar dilerim tekrar. Sevgiler!

    YanıtlaSil
  16. Ne kadar doğru tesbitler sevgili İrem...Gerçekten hayatlar değiş -tokuş edilmiş gibi.Yıllar önce evin eski sahipleri gelip ağlayarak gezmişlerdi evin her köşesini.Rahmetli babannem de Türk misafirperverliğiyle çok güzel ağırlamıştı onları.Bir evden ne hayatlar geçiyor..Bu arada çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için,benden de çook sevgiler::))

    YanıtlaSil