"

10 Şub 2014

Bir çantanın binbir yüzü...


    Ceket dikiyorum efendim.Bitirmeye az kaldı.Tabi araya birşeyler sıkıştırmasam olmaz.Aslında aldığım astarın rengini beğenmeyince biraz uzadı.Araya da bir çanta,eşime bir eşofman altı,bana bir vintage gecelik  olarak devam ederken uygun astar alındı ve kısmetse yarın da ceketin etek baskısını yaparım.Neyse gelelim çantaya..Elimde biraz deri vardı.26 ya 34 ölçülerinde kestiğim deriyi bildiğimiz usullerle diktim.Sevgili Yasemin Uzunoğlu çanta yapımını öyle güzel anlatıyor ki  açıklamalı anlatıma gerek duymadım.İçine kapitone astar diktim.Ama çanta telası kullanıp normal astar yapsaydım içime daha çok sinecekti.Kullandığım deri oldukça yumuşaktı.Buyüzden kapitoneyle pek bir puf oldu.

    Fotolarım yine, çocukları uyutup sabaha karşı çekildiği için oldukça kalitesiz.Herkesten peşinen özür dilerim,kusurumuza bakmayın efendim..Çantayı bitirdikten sonra zincir bir sap geçirdim.Genelde çanta aksesuarları için,eski kullanmadığım çantalardan modifiye yapıyorum.Mıknatıslı çıtçıtları,zincirleri çıkabilecek her parçayı söküp saklıyorum ve diktiğim çantada kullanıyorum.Bu çantada dikilebilen zımba kullandım.Sıkılınca söker farklı yerlerde kullanırım diye düşündüm.Zincir sapın yanında iki adet elde tutmak için sap diktim ve yine zımbalarla süsledim.Böylece birçok çantaya dönüşebilir özellikli kullanışlı bir çantam oldu.Ne kadar çok amaç,o kadar çok fayda..Severim böyle durumları..Hoşça ve dikişle kalın...))





8 yorum:

  1. Gece yarisida olsa bitirmeden yatamayanlardansiniz. Ellerinize saglik!

    YanıtlaSil
  2. çok hoş olmuş. Ara sıra çanta için bende hevesleniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Turkan cim. Bu canta tasarımı cok keyifli bir is;))

      Sil
  3. nasıl da güzel olmuş! süpersin valla böyle bir çanta dikebilmek büyük yetenek ben hazır aldın sanardım:))))
    ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  4. Cok teşekkür ederim Melislicious;)).Utandirdin beni sevgilerrr;))

    YanıtlaSil
  5. Siz çanta yapanlar aşmışsınız artık..:) bravo vallaha!!! size çok imreniyorum. Benim de böyle bir çanta yapma hayalim var ama kendime güvenim yok.Çok güzel olmuş ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim özgü .bence hemen denemelisin.sen de cok güzel seyler yapıyorsun mutlaka bunun da hakkından gelirsin ;))

    YanıtlaSil