"

26 Ara 2013

Pelerin Aşkına...


     Bu sezon pelerin modası son hızla devam etmekte.Gelecek sezon da bu akım devam edecek gibi.Sevgili Nebihan ın diktiği o güzelim pelerinler de gözümüzü gönlümüzü açtı açıkçası.Ben de çok seviyorum ama henüz kışlık bir pelerin dikemedim.Bunun sebeplerinden biri de kışlık dış giysi ihtiyacımın olmaması.Kış başında diktiklerim bana fazlasıyla yetti.Çok dışarıya da çıkamayınca açıkçası dikmek istemedim.Ama aklım da kalmıyor değil hani:))
  Dikiş dikmeye başlayalı çok uzun zaman olmadı.Yazdan bu yana dikiyorum ama kendim de dikişlerimdeki ilerlemeyi açık gözle görüyorum çok şükür..Aslında dikiş olayı bitmek bilmeyen bir hazine gibi.Sürekli öğreniyor,hayata geçiriyor ve şayet ilki bozulsa bile diğeri düzgün çıkıyor.Tabi internetin faydaları asla gözardı edilemez.Şimdiye kadar dikişle uğraşmamış olmamın üzüntüsünü yaşıyorum.Büyük oğlum yuvaya giderken (ve tek çocuğum varken) canım ne çok sıkılırdı.Örgü falan örerdim ama örgü konusunda pek başarılı sayılmam.Çok keyif aldığım da söylenemez.Ahhh ahhh,şimdi ne aralara sıkıştırıp dikiş dikmeye çalışıyorum..Olsun böyle de çok keyifli.Demek ki kısmet bu zamanmış..
Sevgili" KENDİN DİK İrem" in  bir yazısı vardı "dikiş dikmek havalı birşeydir "diye.Diğer tüm yazıları gibi keyifle okumuştum (acemilik bulup da yönlendiremediğim için çok üzgünüm ).Gerçekten feyz alınması gereken bir yazıydı.Yazıda çok havalı,çok pahalı giysileri hem de istediğiniz detaylarla çok ucuza maledeceğiniz, bundan alacağınız keyif anlatılıyordu.Gerçekten öyle  bir mağazaya gidersiniz,boyundan memnun kalmazsınız,yakası hoşunuza gitmez,mutlaka birşey vardır.Ama siz dikerseniz ....Geçtiğimiz yazı böyle pelerinlerle geçirdim diyebilirim.Salaş giyimi zaten çok seviyorum.Tesettürlü bayanların yaz mevsimi için pratik çözümler bulması şart.Yoksa dışarı çıkmak gerçekten çok zorluyor.Öyle basit bir model ki,pek çok blogda farklı versiyonlarını gördüm aslında.İlham da almadım değil.Kol dikişini dikerken birkaç söktüm diktim.Biraz büyük biraz küçük derken sonuca ulaştım.Bu parçada yakayı biraz büyük kestiğim için deri görünümlü kumaşla biraz süsleyip kapattım.Kemerdeki çiçeği de unutmadım.))Yaz mevsimi gelmeden,şöyle bahar gibi bir tane de anlatımlı dikerim kısmetse.Böyle kolay bir modeli hiç dikiş bilmeyenler de dikebilir..Sevgiyle ve dikişle kalınn..))



13 yorum:

  1. güzel günlerde giyin çok güzel olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ucuza dikebilmek ayrı bir mutluluk. Ben de en çok Koton gibi mağazalara gidip ağlamaktan beter dönerdim, bayılırdım modellere ama ya kısa ya açık alamazdım. Dikmeye başlayınca artık hiç umurumda olmuyor daha güzelini dikerim diyorum :) Tek kötü yanı, artık kıyafete para vermeye kıyamıyorum, bu fiyat etmez bu kumaş-kıyafet diye diye her şeyi dikmeye uğraşıyorum.
    1 senede çok çabuk ilerledin bence yaza kadar bitirirsin bu işi İnşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nebihan.Gerçekten öyle.ben fe modellere sadece ilham almak için bakar oldum.insan acıyor verdiği paraya;))

      Sil
  3. aynen katılıyorum, kesinlikle emeğe saygım var ancak bazı şeyleri çok pahalı satıyorlar yaaa, üstelikte ölçülerine uymama ihtimali de çok yüksek. http://byhandeerdede.blogspot.com/2013/10/bir-kalip-kac-model.html bu yazımda bahsettiğim siyah beyaz çizgili kıyafetimin piyasa fiyatı 150 TL ben bunu 25 TL'ye mal ettim. neyse :) senin pelerinin de çok güzel olmuş canım güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık çok güzel olmuş çok da yakışmış.gerçekten dikiş dikmek büyük nimet;))

    YanıtlaSil
  5. güle güle giyinin çok havalı duruyor :)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim Bahar sevgiler;)

    YanıtlaSil
  7. Güzel günlerde giy.gerçekten çok hoş olmuş. Zaten diktikçe daha da ustalaşacaksın sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1yıldır dikiş makinem vardı dikişe aşık olmama rağmen hep erteledim kumaşlarımı sipariş verdim bile afacanlarımdan vakit bulup dikebilirim inş.

      Sil
    2. Hay Allah,ertelemeyin başlayın hemen..Bende de var afacanlar,zor da olsa bulunuyor vakit merak etmeyin.Şimdiden kolaylıklar dilerim...

      Sil