"

14 Ara 2013

HAVALAR SOĞUK,TOZLUK YAPALIM MI??

 Kara kış geldi çattııı...Bu sene çizme falan giyemeyeceğiz havalar böyle giderse derken öyle soğuk oldu ki çizmeler botlar bile  bazen yetersiz kaldı..Kış da kışlığını yapsın canım.Yapsın yapsın ki acısı yazdan çıkmasın...Benim dualarımsa,barınmanın ısınmanın gelirle ilişikli olduğu bu kış günlerinde herkesin sıcacık yuvalarında huzurla otıurması.Allah,hiçkimseyi zor durumda bırakmasın...


 Şimdiii gelelim tozluğumuza..Evde daha önce diktiğim kürk yelekten kalma parçalar vardı..Tabi ki onları saklamıştım.Dikiş dikerken keyif almanın yanı sıra bir amacımız da tasarruf etmek değil mi.?Hazırdan fazla masraf yaparsak ne anlamı kalır dikmenin..O parçalardan  33cm e 18 cm iki parça kestim.Tabi bu kendi bacak kalınlığınıza göre ayarlanmalı.Bu parçaların dörk kenarına makinada zigzag dikiş çektim.Kürk kumaş dikenler nasıl döküldüğünü bilirler,dikmeyenlerse bilmek bile istemezler.Feci dökülür.Ancak kenarlarına dikiş geçerek bu dökülmeyi engelleyebilirsiniz,kesim aşamasında döküleceklere yapacak birşey yok))Anlaşıldığı gibi aslında işlemimiz çok basit.Çırt alıp kumaşımıza birbirini örtecek şekilde dikiyoruz ve bitti.Bunun için makinaya da ihtiyacınız yok.Elinizde de pekala dikebilirsiniz.Cırtlarımız siyah olsaydı daha iyiydi ama elimizdekileri kullanıyoruz,maliyeti şişirmiyoruz.Cırtlar da gözükmeyecek zaten)))
 Tozluktan önce botlarımızın duruşu



 Bu da tozluklarımızla.Çok havalı değil mi?Bir şarkı söyleyesim de geldi ama ne olduğunu bilemedim.E hadi durmayın siz de yapın.Haftasonu hem havalı hem de sıcacık gezersiniz..



Bir de üst lazımdı tabi..Kumaşlarınızı asla ziyan etmeyin zerresine kadar kullanın derim.Bu hırka 5 TL gibi çok uygun fiyata alınmış bir hırka..Kürk detayıyla hiç de öyle durmadı değil mi? Herkese keyifli,huzurlu çok güzel bir hafta sonu dilerim..Hoşçakalınn..)))                                                                                                                                                             

 

10 yorum:

  1. Merhaba canım gayet güzel olmuş sende çok güzl anlatmışsın.. İştahlandım şimdi :)) kürk değil ama kadife diktim o bile sinir ettiyse kürkü düşünmek bile istemiyorum.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Sağol Ceyda sıcacık oldular..Hakısın ayrıca ,kadife de deli eder..Aynı familyadalar ne de olsa::))

    YanıtlaSil
  3. bayılırım kürk detaylara harika olmuş. Tozluk fikri de mükemmel ;) ben bi blogunu keşfe çıkayım bana da beklerim ;) http://mucizelerduqqani.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Buz gibi geçen şu kış günleri için ideal olmuş:))))ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Sağol canımm,sıcacık oldular:))

    YanıtlaSil
  6. bu demek oluyor ki kürk ve kadife dikmeye heveslenmeyeceğiz:))elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. )))Heveslenelim Hasibe,olsun..Biz hamarat bayanlar önce diker sonra temizleriz ama asla eksik kalmayızz))))

    YanıtlaSil
  8. Tozluklar cok yakismis, gule gule giyin

    YanıtlaSil