"

15 Kas 2015

İkat desen çok kolay hırka yapımı...


İkat desene her daim sevgim başkadır benim.Herşeyde severim aslında.Çantada,cekette,keten parçalarda..Dolayısı ile kumaşçıda bulduğum bu trikokumaşa da karşı koymadan aldım


Salaş bir model olmalıydı kesinlikle.Aklıma bir arkadaşımda olan ve bikaç parça da diktiğim kolay hırka geldi.Kolay derken gerçekten çok kolay ::))



Tek yapmanız gereken kumaşı kare kesip herhangi bir kalıpla kestiğiniz kollları eklemek.Kumaş triko olunca kolay oluyor tabi.Bu tarz modeler esnemeyen kumaşlarla çok düzgün durmaz.Çünkü kol kesimi bir çizgiden ibaret.Esnek kumaşlarla dikilmeli yani..






Kolların üzerinde kalacak olan yaka kısmı çok uzun olmamalı.Yoksa toparlaması zor oluyor.Kumaş triko olduğu için ben dört kenarı overlok çekip bıraktım.Yakaya açtığım bir ilik ve düğmeyle çok kolay bir çalışma oldu.Herkese mutlu bir hafta dilerim hoşçakalın..))

17 yorum:

  1. Çok pratik,ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de kesmiştim zamanında bu modelden bir hırka overloğum o zamanlar yoktu ve düz dikişle birleşmesinde sorun olmuştu. Şimdi sende görünce aklıma geldi ben bir ara çıkarayım onu ;)) Ellerine sağlık harika olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Aycan cim, overlok rahat oluyormus.yoksa tam duzgun durmuyor.Tamir baslasin o zaman;-)

      Sil
  3. Şu modelde hırka bende dkmek istiyorum ama yakamı paçamı toplama özürlüyüm o yüzden cesaret edemiyorum. Bu arada kumaşının desenine de bayıldım. İkat deseni dekorasyon da da çok seviyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maksat salas durması zaten canim.Ben de cok sevmem yaka paca toplamayi.Daginik birak gitsin.ikat desen herseye mi yakisir?cok seviyorum ben de;))

      Sil
  4. evet bende bu modelleri tesettür modellerini çok beyendim sayfanız güzel olmus bende artık sizleri takip edecegim düzenli olarak bu modelleri takip edecegim basarılar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz bloguma. .Begenmenize cok sevindim.Sevgiyle ve takipte kalin;))

      Sil
  5. çok şık olmuş çok ta pratik olmuş ellerinize sağlık ....:))

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş canım eline sağlık güzel günlerde kullan sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler sevgili Şebnem, benden de cok sevgilerr...

      Sil
  7. Çok güzel olmuş canım eline sağlık güzel günlerde kullan sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Yayınlarında gördükçe heves ediyorum dikeyim istiyorum fakat bir türlü uygulamaya geçemiyorum :) hırka super ! güzel günlerde giyesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de cok oyle gorup de listeye koydugum..İnşallah dikersiniz de farkli yorumları biz de izleriz.Cook sevgiler. .

      Sil