"

17 Eki 2014

mevsime uygun çalışmalar...Payetli kazak&Salaş triko

 Evet efendim ,mevsime uygun dikiş çalışmalarımız,tüm bloger arkadaşlarla beraber bende de devam etmekte.Ancak benim yayınlama sorunum var.Dikilenler birikti çabuk çabuk yayınlamak lazım..Fakat bu ara (yine bahane sıralıyormuşum gibi olacak ama) yine sıradan mevsim gribi geçirdik hatta hala geçirekteyiz.Ve benim küçüğümle aramızda ciddi bir bağ olan ,zaman zaman da bana kolaylık sağlayan (sakinleştirici olarak) emzirme işlemine son verdik.E artık 2,5 yaşında oldu ancak bıraksam ilkokula kadar giderdi heralde::))Neyse bu durumun da sıkıntıları var üzerimizde,gece ağlama nöbetleri falan::((Size azıcık içimi döküp dertleştikten sonra gelelim payetli kazağımıza.

 Geçtiğimiz yaz başında böyle bir parça bulmuştum.Tam yaz sıcaklarında ne gerek var derken almıştım dursun diye.Dikme konusunda endişelerim vardı.Fakat dikmeye başlayınca iyi ki almışım keşke daha çok alsaymışım dedim..Kumaşın kalınlığına benzer bir kazağımı kalıp olarak kullandım.Kumaın alt kısmı kendinden lastikti,o kısmı kesmemeye özen gösterdim.Ama ikinci kolu keserken ön olarak biçtiğim parçayı kesmez miyim?!!Bazen problemler iyi oluyor galiba.Elimdeki kumaş az kalınca ek yapmak gerekti,düşündüm uzun zamandır bekleyen payetler yerini bulacak gibiydi.

Payetlerin arkasına astar diktim,tene temas ettiğinde payetlerin battığını hepimiz biliriz.İç gösterme riski de var tabi..Üst resimdeki temiz dikişimle de gurur duyup şımarmaktayım şu an::))



Yaka kısmı biraz zorladı beni.Kumaşın az olması da sıkıntı oldu tabi.Yoksa biraz daha büyük bir yakayla kusurlar daha kolay kapanabiliyor.Neyse sonunda istediğim performanı yakaladım çok şükür.Bayılarak giyeceğim bir parça daha eklendi dolabıma.Bir sonraki çalışmam da aynı payetten kolay bir el çantası yapmak olacak.Geçen gün Koton da gördüm.Çok basitti ama etiketi hiç de öyle demiyordu...
Yine ince bir triko yine salaş bir model.En kolayında en sevdiğimden..))
Bu danteli daha önce de kullanmıştım.Bu sezon trikolarla dantel uyumu çok moda tabii..)

Kollarını dirsekte bıraktım .Zaten triko çok ince içine birşey giymek şart.Hepinize mutlu,sağlıklı günler dilerim.Hoşçakalınn..

20 yorum:

  1. Walla bravo , süper çözüm bulmuşsun, bazen düşünüyorum," tasarım harikası ürünler benzer aksilikler sonucu oluşuyor" diye ,iyi günlerde giy, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten İlknur 'cuğum,tasarlayınca bazen yolunda gitmiyor,bazen de bozulunca güzel oluyor.Bu dikiş olayı süprizlerle dolu ,benden de çok sevgiler canımm...

      Sil
  2. Çok da hoş olmuş elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Nasil guzel denk geldi bu fikir anlatamam, dunden bu yana kafa patlatiyorum belini dar kestigim klos etegimi nasil genisletirim diye? Iki yanlara payetle tabiki :))))
    Payetlinin yakadaki biye super olmus ellerine saglik, birde bunlari uzerinde gorsek daha bir kiskansak, oh ohh masallah ne maharetli arkadasimiz varmis desek. Desek de desek yaniii :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ::)))Öncelikle motivasyon dolu yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Sizin de işinize yarayacak olması ayrı keyif verdi..Üzerimde görüntülemek istiyorum ancak bir türlü fırsat bulamıyorum.Şu hengame de geçsin İnşallah ben de poz poz çekip havalı pozlarımı paylaşmak istiyorum.Bu arada sizin becerilerinizden de ilham alıyorum,sevgilerr..))

      Sil
    2. payetli kumas bulsaydim cok isime yarayacakti ama maaselef kumascimda yoktu:( Bende onun yerine baska kumas alip yine diktim etegimi:) Ama aklimin bir kosesinde kaldi bu fikir de... Bende tesekkur ederim. Eee bu arada Sezarin hakkini Sezara vermek lazim degilmi ama? :))

      Sil
    3. Eminim o hali de güzel olmuştur.Çokk sevgiler size..

      Sil
  4. kazağına bayıldım canım, kumaşı iyi ki almışsın, bende bulursam öyle bir parça kesinlikle alırım. :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hande ciğim,keşke daha çok alsaymışım.Böyle bir parça 1TL di.İşte mevsim yaz olunca basireti bağlanıyor insanın...))

      Sil
  5. Payetli ćok şık olmuş, hani iyiki yanlıslıkla kesilmis dedirtti bana. Digerinin de renklerine bilhassa baýıldım. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. İyiki kesmişsin desem ayıp omaz umarım :)) Değişik bir kazağın olmuş. İkisini de güzel günlerde kullan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. De Aycan 'cığım de...Ben de söyledim gerçekten...)))Çok teşekkürler çok sevgilerr..

      Sil
  7. Böyle küçük kazalar bazen yaratıcılıgımızı geliştirmede cok işe yarıyor :) bu şekilde kurtardıgım cook parça vardır benimde! Ayrıca küçük bebişinlede kolaylıklar diliyorum zordur emzirmeden ayrılmaları bilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim .Bu üretme işi olmasa dikiş çok monoton olurdu sanki.Kendi yorumunu katınca daha bir keyif alıyor insan...))

      Sil
  8. Sen de bendensin canım ama kurtarmışsın çok da iyi olmuş güle güle giy! :) Ben de şu sıralar diktiğim eteği dar biçmişim yandan siyah kumaşla ek yapmayı düşünüyordum elimde payetli kumaş da var belki de payetli yaparım kim bilir...

    YanıtlaSil
  9. Aklin yolu bir Seda cim,tesekkur ederim.Payetin de havasi bir baska:))

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir çalışma oluş eline sağlık Sevgili Neslihan, bu arada o dantel nasıl güzel birşey öyle birşeyler arıyorum ama bulamıyorum Eskişehir'de ne yazık ki, sözde çok tuhafiye var ama çeşit sıkıntısı mevcut!!;)) Neyse senin her iki triko çalışman da çok hoş olmuş güle güle giyilsin. Kurtarma olayı da gayet başarılı, çok hoş bir detay olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim çok sağolun.Evet oturduğum yer bakımından oldukça şanslıyım galiba.Bizim buralarda çok bulunuyor böyle şeyler.Çok teşekkür ederim tekrar çok sevgiler...))

      Sil