"

21 Eyl 2014

Jean beyazlatma ve yeni diktiğim gömleğim...


Uzun zamandır blog arkadaşlarımın jean parçalar üzerinde yaptıkları değişiklikleri izliyorum.Bu dıy projeleri beni çok heyecanlandırsa da kendim için pek cesaret edemiyordum.Ama sonunda yaptım!!Sonuca bakınca da sevdim.Henüz giymemiş olsam da giymek için de biraz cesaret toplamalıyım.Ya da alışana kadar kamufle edebilirim::))Sanırım çamaşır suyu işini biraz abartmışım.Rengine her baktığımda değişmediğini gördüğüm için yapılan çamaşır suyu ilaveleri oldukça etkili oldu.Beklemek gibi bir huyum yok tabi....Neyse efendim,zevkine çokça güvendiğim büyük oğlum çok beğendi.)))Şimdi gelelim gömleğimize...

Gömleğin kalıbını daha önce birkaç kez kullanmıştım.Çok da sevmiştim.Hatırlarsanız burada,burada ve  de burada  aynı kalıbın farklı kumaş tarzlarını dikmiştim.Bu sefer biraz daha değiştirdim.Önden düğmeli yapmadım mesela.Deri detayla hareketlendirdim.Hee ,bu arada kumaşın ilginç bir de hikayesi var.Sıkça uğradığım kumaşçıma gittim ve kumaşı çok sevdim.Aklımda kareli bir gömlek fikri vardı zaten.1metre aldım ve eve geldim,kumaşımı yıkadım kuruttum.Buraya kadar birşey yok tabi.Sonra katlarken bir baktım,kumaş iki kat.Yani iki metreymiş.Ama tek katı o kadar ince ki farkedilmesi mümkün değil.Kumaşçım bile çift kat kesmiş.Hadi bakalım dedim,bu gömleğin kısmeti de çift katmış,e kışlık ne de olsa.Sonra kumaşçıma tekrar uğradım ,durumu anlattınca gülüp kalan hesabımızı hallettik.Allah tan kumaşın metresi 2,5 Tl idi.))))
Yakaya hazır deri biye kullandım.Daha düzgün ve çevirme işlemi kolay oldu.Normal kumaş değil deri biye yapmak daha zor oluyor.Yakamın lüzumsuz açılmasını istemediğim ve daha dik ve düzgün durmasını istediğim için de yakaya siyah agraf taktım.
Kol uçlarına sıkı olmayan lastik geçirerek spor havayı tamamlamaya çalıştım.Yenilenmiş pantolonumla da kombinini çok sevdim.Herkese bol dikişli ve çook mutlu hafta sonları dilerim..

13 yorum:

  1. Dıy pantolon çok hoş olmuş, siyah bir bluzla çok uyumlu olur diye düşünüyorum, bu arada gömleğinizi ve deri detaylarını sevdim , kumaşı da çok güzel iyi günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
  2. Kot rengi açma işini bir ara bende denedim ve ayıptır söylemesi öyle olmadık bir yerinde aşırı beyazlama oluştuki direk çöpü boyladı. Sen genelde uzun üstleri tercih ettiğinden o ön kısımdaki aşırı beyazlama kısmı kapanır ve alt kısım da gayet iyi durur. Gömleğin ise çok hoş efil efil. Güzel günlerde giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ::))))Oluyor bezen kazalar..Ben de fazla boşalttım çamaşır suyubnu,açılmıyor gibi gelmişti.Biraz kamufle kullanılabilir sanki..Çok sağol canım,öpüyorum çok..

      Sil
  3. Gömlek gerçekten çok hoş olmuş. Eline sağlık. Güzel günlerde eskit

    YanıtlaSil
  4. Gömlek güzel olmuş. Bu yıl bütün mağazalar da kareli ve ekose gömlekler boy gösteriyor. Ben de her zaman çok sevmisimdir. Kot için ne desem bilemedim. Çamaşır suyu sanki biraz fazla kaçmış. Ama üst kısım uzun gömlekle kamufle olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim öncelikle.Evet biraz fazla kaçırdım ama kapatırım ben onu kısmetse.Çook sevgiler...

      Sil
  5. İkisi süper kombin olur ellerine sağlık. Gömlek çok hoş olmuş deri detaylara bayıldım :))

    YanıtlaSil
  6. gömleğe bayıldım..deri detaylı kıyafetleri beğeniyorum..nasıl kombinliceksin acaba..çünkü böyle kareli şeyleri kombinlemek zor oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler neva nur.Jeanler kareli üstler için kurtarıcı bence.Sanırım kombin o tarzda olur..

      Sil