Hımmm bayılırım elmalı kurabiyeye..Hatta elmalı tatlıların çoğunu severim ama elmalı kurabiye bir başka.Birçok tarif denemişliğim var bu kurabiye için.Ama denediklerim içinde en güzeli bu tarif.Ciddi bir kahvesever olarak ,kahve yanında da mutlaka tatlı birşey isterim.Çünkü kahveyi de şekersiz içiyorum.Kurabiyenin iç harcını (tarçınlı elma püresini) boş vakitlerimde hazırlayıp buzluğa atıyorum.Böylece yapımı benim için daha hızlı ve kolay hale gelmiş oluyor.Gelelim tarifimize. İki elma,bir tatlı kaşığı tarçın,iki çorba kaşığı şeker HAMUR MALZEMELERİ:1 su bardağı yoğurt,1 su bardağı yarısı eritilmiş margarin yarısı sıvıyağ,1 çay bardağı şeker,1 adet kabartma tozu,1 adet vanilya...Hamur için tüm malzemeler karıştırılır.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamur dolapta dinlenmeye bırakılır.Bu arada elmalar rendelenir iki çorba kaşığı şekerle pişirilir.En son tarçın eklenip soğumaya bırakılır.Kurabiyenin şeklini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.Bazıları poğaça şekli ,bazıları ponçik şekli seviyor.Benim en sevdiğim bu rulo şekli.Yağlı tepsiye dizip 200 derece fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.Ilınınca üzerine pudra şekeri döküp servis yapabiliriz.Herkese yapmasını tavsiye ederim.Klasik bir kurabiye ama bizim en sevdiklerimizden..Hoşçakalınnn...
Bende geçenlerde bir elmalı kurabiye tarifi buldum. Onda elmanın içinde birde ufak doğranmış portakal da pişiyordu. Ve o iç harcına çok daha büyük bir lezzet vermişti. Ancak ben acelemden hamuru kalın açıp ta büyük büyük kesince pek güzel olmadı. Seninkilerin ebatı filan gayet güzel. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilHımmm iyi fikirmiş portakal..Ben de elmalı tart yapacağım zaman harcına biraz marmelat koyarım,o da aroma veriyor ve yumuşacık yapıyor.Ama portakalı denemek lazım canım sağoll...
SilBenim de en sevdiğim kurabiyedir. Her gün olsa yerim. :)
YanıtlaSilAy ben de yapınca çok yiyorum,yapmak da istemiyorum ama çocuklar için...Kendim için yapıyorsam namerdimm::))))
YanıtlaSilof of nasıl güzel gözüküyor favorimdir:))) ellerine sağlık cnm!
YanıtlaSilSağol canımmm::))
SilEllerine sağlık çok güzel yapmışsın :)
YanıtlaSilBende yağsız,tatlandırıcı ve tam buğday unuyla yapıyorum :)
Nasıl oluyor merak ettim Şeyma..Hımm sende de güzel ve sağlıklı tarifler var gibi.Paylaşsan biz de faydalansak...
Sil