"

7 Mar 2014

Büyük yaka yazlık tunik ve takımı...

   Bahar ve yaz hazırlıklarına tam gaz devam arkadaşlar.Arada bir rölantiye alınıyor olsam da hız düşürmeden devam ediyorum hadi bakalım.Geçen gün benim iki numara  "anne biraz dikiş dikmesen, yemek yesen keyif yapsan,çay içsen" diyerek bana gönderme yaptı.Olacak olacak bu çocuklar İnşallah.Benim çok yorulduğumu düşünüp kıyamadı bana kuzum.Tamam doğrudur yoruluyorum ama ortaya çıkan parçalara değdiğini nasıl anlatayım bu yavruya..Ne kadar keyif aldığımı,boş vakit demek benim için dikiş dikmek nasıl diyeyim ona.Zaten hiçbirzaman boş zamanım dahi olsa şöyle bacaklarımı uzatıp miskinlik yapamadım.İçimde yok yahu.Günü bölüyoruz napalım..Biraz mutfak,biraz oyun,azıcık dikiş::)))
 Eveeett gelelim sadede..Geçen gün blogdaşım  DİKİŞ VE DIY  farklı bir yorumla aynı kalıbı çalışmıştı.Çok da beğendim.Gerçekten kışlık versiyonu da gelecek sezon için aklımda olanlardan.
 O sırada ben de yazlık tunik şeklinde dikmiş takımını hazırlıyordum.Kolay bir çalışma ..İki günümü aldı ama aslında bir günde biter,benim başım kalabalık malım..)Yakanın arka ortasını birlrştirirken bir hata sonucu sökmem gerekince kumaşı hoop yırtıverdim.Ne yapmalı ,acemi terzilerin meşhur yamaları imdada yetişir canım..Kötü de durmadı zannımca..Hatta kışlık modeline arkaya yine böyle deri bir parça da koyabilirim diye düşündürdü açıkçası.Bazen hatalar da fikir üretir..


Kol biraz geniş geldi bana.Söküp dikmeye üşendiğimden  (üşengeç terzi)  kol ağzına lastik geçiriverdim.Manşet de yapılırdı tabi ama onu yapacak sabırlı kişi yoktu ortalarda .Bazen sabır seviyem düşüyor maalesef..Belinde kendi kumaşından kemeri var ama farklı kemerlerle de kullanılabilir.Biraz kumaşı kalınca içine bir de bluz dikip takımladım.Fotodaki  henüz ütülenmemiş hali..Bu acemi terzi azıcık da sabırsız ne yaparsın?:))



                                                                                                                                                                    
Hımm bu da ne??Gömlek efendim.Yaz gelmeden yazlık kot gömleğimizi dikelim,giyelim şıkır şıkır gezelim..Aaaa daha çocuklarıma dikeceklerim var..Haydi hoşçakalııınnn::)))

21 yorum:

  1. Yaaa baa yılll dımmmm kalıp nerden acep çok hoşuma gitti acaba benim gibi acemi de dikebilir mi bunu :/ ;*) ★★★★★

    YanıtlaSil
  2. Elbette dikersiniz..Sadece yaka dikiminde küçük bir detay var.Dikerken yaka dikişi altta olacak üstü temiz kalacak.Dikkat edilmezse epeyce söktürür.Haricinde gayet hızlı bir çalışma merak etmeyin.Burda 2012/Ekim sayısı 103 nolu model.Bu sayı benim için hazine gibi..Hadi siz de bir tane dikin. Kolay gelsin sevgilerr..))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşaallah bulabilirmm dergiyi sağol bendende sevgiler :))

      Sil
  3. Çok güzelbir çalışma olmuş, rengiyle stiliyle harika;)!

    YanıtlaSil
  4. Canım aynı renk kumaştan bende de var. Bende onu bahara hazırlamalı ve giymeliyim. Ancak bu ara kız hasta onunla uğraşıyorum. Dikemedim. Ayrıca elimde kesilmiş bir sürü bekleyen parça var. şU kot gömleğini merakla bekliyorum. Kendindik İremin etkinliği içinde birşeyler dikmeliyim. OFF çok işim var. Hadi bize kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  5. Renge bayildim modelede gitmis güle güle kullanin

    YanıtlaSil
  6. Rengine bayıldım Neslihan. Modellede çok özdeşleşmiş harikasın ellerine sağlık ve seni çok takdir ediyorum 3 çocukla dikiş dikebilmeni maşallah..

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş kolları öyle olunca daha bir rahat ediyor insan :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. eee buda çok güzel olmuş ne kadar hızlısınız yahuuu yetişebiliene aşk olsun size :)sizi gördükçe insanın dikiş aşkı depreşiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Depressin depressin,herkes dikiş diksin istiyorumm;)))))

      Sil
  9. Rengi, modeli, duruşu her bir şeyi harika olmuş bu tuniğinn ellerinize sağlık hakikaten :)

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım çok güzel olmuş :) güle güle kullanman dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık :) çok güzel olmuş...

    YanıtlaSil