"

15 Mar 2014

Biten gömleğim ve bir kırlent..



   Gömleğim biteli aslında epeyce oldu.Ama resimleyip yayınlamak uzun sürdü.Bu arada düğmeleri yoktu,onları dikmeden de yayınlamak istemedim.İlk defa ayaklı yaka diktim arkadaşlar.Tabi ilk kez olunca iki kez dikmek mecburiyetinde kaldım.İşin kolayına kaçayım derken  işi yine kendime zorlaştırdım.Sonra da bir baktım yaka dikecek kumaş kalmamıışşş...Başka bir kot kumaş vardı.Hiç aklımda yokken böyle bir dantel detayla tamamlandı çünkü kotların rengi birbiriyle çok alakalı değildi.Ben aslında yakanın uç kısımlarını boncuklarla süslemek istemiştim ama kumaş kalmayınca sonuç bu oldu ,pek de şikayetçi sayılmam..Bu halini sevdim.Yaka tam da istediğim gibi olmadı ama yine de giyilebilir durumda.Giyince de hoş duruyor yani..))Neyse sonra kombinleyip de göstermek lazım çünkü üzerimdeki hali daha güzel..Makinam ilk geldiğinde ,kendi çapımda ufat tefek şeyler dikmeye başladığımda kendi kendime  "aaa gömlek -ceket dikecek halim de yok yani birkaç tişört diksem yeter" diyordum.Bu görüşüm hakkında çevremden de onay alıyordum.Şimdi bakıyorum da çok şükür ceket de dikiyorum gömlek de..Bir dikişseverin elinden ne kurtulur diyorum ve herkese tavsiye ediyorum.Dikin arkadaşlar.İyi -kötü demeden (sonuçta kötü olmadan iyi olmaz),yapabilir miyim demeden,kendiniz için özel birşeyler yapmak için mutlaka dikin.İçinizde azıcık dikiş aşkı varsa mutlaka deneyin.Ben de kendi adıma,kendi denemerimle gittikçe daha iyiyi buluyorum..
      Bunlar da gömleğimden detaylar..                                                                                                                      
                                                                                
                          Dikiş dikince insan her parçayı da değerlendirmek istiyor.Kadife az bir kumaşım vadı.Mevsimi de geçiyor derken yastık yaptık kuzularımla.Üçünün de başharfini keçelerden kesip yastığa ekleyince  miniklerimin sevinmesine yetti de arttı bile..Hoşça ve dikişle kalın ...                              

16 yorum:

  1. Gömlek dikmek ayrı marifet helal olsun. Kalın kumaştan dikince ceket mont oluyor bu işte. Dantel yakışmış güzel olmuş canım eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nebihan cığım,sonrakilerin daha da iyi olacağını umuyorum, bakalım::))

      Sil
  2. Kot gömleğin harika görünüyor. Yakasındaki dantel detayına bayıldım. Ben hep diyorum ya kumaş azsa daha yaratıcı şeyler çıkıyor ortaya. Seninde yaka kumaşının yetmemesi ne kadar hoş bir yaka detayına sebep olmuş. Güle güle giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Türkan cığım..Bu yetmeyen kumaşlar üretkenliğimizi artırıyor bizim.Aslında üzerimde daha hoş duruyor.Mevsimi gelsin kombinler sırada::)))

      Sil
  3. çok güzel olmuş dantel detayı farklılık kazandırmış :) sizinde dediğiniz gibi aslında içimizde istek varken dikmek lazım güzel mi olur becerebilir miyim diye düşünmeden bi yerden başlamak lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle.Gerçekten isteyince yapamayacağımız şey çok azdır eminim.Birçok beceri,en önemlisi zekayla şereflenmiş insanoğlu::)) Geriye becerileri keşfetmek kalıyor..))

      Sil
  4. Dantel her kumasa yakisiyor kotada cok guzel olmus ellerinize saglik gule gule giyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Ben de seviyorum gerçekten dantel detayını.))

      Sil
  5. Ellerinize saglik gercekten bazen kumasin yetmemesi guzel fikirler cikmasina sebep oluyor. Ilke gore cok guzel olmus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili İlknur,ben de ilgiyle takip ediyorum sizi..

      Sil
  6. Gayet güzel olmuş gömlek dikişinden ben hala korkuyorum:) bigün girişicem ama bakalım ne olur.Yastık fikri de çok hoş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası ben de korkuyordum.Gömlek değil yaka endişe verici.Hakim yakadan öteye gidemiyordum ama denemek lazımmış.))

      Sil
  7. çok güzel olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. uğraştırmış ama sonuç güzel olmuş yakada, dantel fikri de çok iyi olmuş canım, güzel günlerde giy inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hande ciğim,bugün ilk kez severek giydim.İnsanın kendi diktiği bir başka oluyor:))

      Sil