"

8 Oca 2014

FİYASKO KALIPLAR..

  Ah şu Burda dergisi.Bazı kalıplar gerçekten çok iyi tutarken bazıları da tam fiyasko çıkıyor.Bu da fiyasko kalıplardan ama normale çevirebilmek için çokça pens,yanlardan daraltma hatta hiç paysız kesim..Erkek yaka beklerken ortaya çıkan ufacık yakanın hakim yaka haline dönüşümü (benim suçuum yoook) kalıp fiyasko.34 beden de değilim yani,o bile büyük geldi.Ama azmettim dikiyorum İnşallah..))Bu kumaşı çok severek aldım asla kıyamazdım.Yakında paylaşırım kısmetse.Hoşçakalınn..

9 yorum:

  1. ah o burdanın kalıpları, en iyisi kalıbı çıkardıktan sonra kendi ölçülerine göre düzelticen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Hande.ama arkada pekçok sinir bozan hatıra bırakıyor;)

      Sil
  2. Kalıpları düzeltmeye başladım artık. Dosya oluşturuyorum, işe yarar hale getiremediklerimi atıyorum, yoksa boş yere kalıp çıkarmaya devam edecektim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kalıp uymayınca dikişten soğuyor insan resmen

      Sil
    2. Ben henüz kalıp işine giremedim.Denemedim aslında cesaret de edemedim.Büyükse daraltıp dikiyorum ama kumaşıma yazık oluyor:((

      Sil
  3. Kafam karışıyor benimde. 40 benden pantolon diktim. Anneme oluyor. 38 beden gömlek diktim yine büyük. Kendimi ölçüyorum karşılaştırıyorum. Kaç bedenim dergide bilmiyor. Hatta diyorum ne orantısız hatunsun sen diye kendime. Çözümü bende daraltmakta yada göz kararı bakınca keserken dikiş payı bırakmamakta buldum. Bakalım daha neler olacak:)

    YanıtlaSil
  4. maalesef bende çok karşılaşıyorum bu durumla 2 günde bitecek gömlek iki haftada ancak bitiyor.normalde 40 bedenim ama asla çıkaracağım kalıbı ölçülerime uyup uymadığını bakmadan çıkarmıyorum daha garanti oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımm SÜLÜSKA,bu da bir yöntem ama bu sefer de model aklımda kalıyor..))Varsın uğraştırsın diyorum::))

      Sil
  5. Ben 36-38 giyiyorum ama bazen 34 bile büyük geliyor.Komik oluyor bazen ..İşte biçilen üzerinden daraltma yapıyoruz ama can sıkıcı oluyor malesef((

    YanıtlaSil