"

15 Kas 2015

İkat desen çok kolay hırka yapımı...


İkat desene her daim sevgim başkadır benim.Herşeyde severim aslında.Çantada,cekette,keten parçalarda..Dolayısı ile kumaşçıda bulduğum bu trikokumaşa da karşı koymadan aldım


Salaş bir model olmalıydı kesinlikle.Aklıma bir arkadaşımda olan ve bikaç parça da diktiğim kolay hırka geldi.Kolay derken gerçekten çok kolay ::))



Tek yapmanız gereken kumaşı kare kesip herhangi bir kalıpla kestiğiniz kollları eklemek.Kumaş triko olunca kolay oluyor tabi.Bu tarz modeler esnemeyen kumaşlarla çok düzgün durmaz.Çünkü kol kesimi bir çizgiden ibaret.Esnek kumaşlarla dikilmeli yani..






Kolların üzerinde kalacak olan yaka kısmı çok uzun olmamalı.Yoksa toparlaması zor oluyor.Kumaş triko olduğu için ben dört kenarı overlok çekip bıraktım.Yakaya açtığım bir ilik ve düğmeyle çok kolay bir çalışma oldu.Herkese mutlu bir hafta dilerim hoşçakalın..))

11 Kas 2015

Ayakkabı baskılı bluz. ..

Birkac sezondur gormeye alisik oldgumuz baskili bluzler benim de hosuma gidiyordu.Ancak kendime uygun halini bulmam da önemliydi.. 
Parca kumascilarda gezerken buldugum bu 1 TL lik kumas hemen dikkatimi cekti.


Yakaya ve kollara gecirdigim penye biye bluze son halini verdi.Ben cok sevdim;))Bugünlük bu kadar hoşçakalın...

5 Kas 2015

Yeni dikisler *keçe yelek,çok elastik body*!!

 Yeni makineler gelir de dikisler gelmez mi??Tam gaz dikiyorum dostlar.Artik hangisini paylassam diye sıra bile yapamıyorum; ))Kimilerini sahibine veriyorum ancak goruntuleyemeden giden de cok.Bu sanayi makinesinden sonra anladim ki ben daha once dikis dikmiyor savasiyormusum.Gerci overlokla ara ara savas devam ediyor (tecrubesizlik hali) ama sanayi makinesi baskaymis.Herkese tavsiye ediyorum.

 Ne akla hizmet aldiysam üstü nubuk dokusunda acaip elastik jarse bir kumas almistim.Ufak bir parcaydi ama benim makinenin boyle esnek bir kumasi hele ki jarseyi dikmesine imkan yoktu. Iyi ki de almisim.Eski bir body kullanarak ayni olculerde kolayca diktim.Overlogunu cektim.Sonuc benim icin memnun ediciydi.
Yine parxa kumaş olarak buldugum bu yesil kece kumas kisin soguk günlerini isitacak gibi.Hem de dikimi de cok kolay giyimi de havalı;))
Keçe kumas atmadığı icin sadece kol kısmını biye ile cevirdim.Dikis bilmeyenlerin de kolayca yapabileceği bir parça.
Dikislerim çok. Insallah yakinda yeni postlarla görüşmek üzere. ..