"

21 Mar 2015

Bu enerjiyi neye borçluyum acaba??Buyrunuz 3 parça::))

Merhabalar DiKmEce sever,dikişssever  takipçilerim..Umarım keyifler yerindedir.Benim hızlı biten üç parçadan sonra keyfim yerinde çok şükür.İntagramdan takip edenler dikmekte olduğum gömleğimi bilirler.Dün gece bitirdiğim gömleğin ilik ve düğme işlerini de bugün bitirnce hemen yayınlamak istedim.
Nerdeysebenim için   klasikleşen gömlek kalıbını kullandım yine..Ama bir kalıp bu kadar iyi oturur ...Buradan  ve buradan hatırlayabiliriz daha önce dikilenleri..Gömleği dikerken biraz değişiklik yapmak istedim.Yakada ve kollarda biye gibi çok sevdiğim (parçasını ziyan etmediğim) kumaşı kullandım.

Gömleğimin bitmiş halini çok sevdim.Mutlaka tavsiye ettiğim bir kalıp...

 Bluz ve eteğin kumaşı,çok güzel tamamen pamuk,harika bir kumaş..Gayet kolay 1 metreden beli lastikli etek diktim.Rahat adım atmak adına yandan yırtmaç yaptım.İçine rahat hareket etmemi sağlayacak jarse astar kullandığım için yırtmaç bırakmamda sakınca olmadı.
Kalan kumaştan düz, rahat,sıfır kol bir bluz diktim.Yaka ve kollara neon pembe biye geçtim.Bu tarz bluzler bu sezon da moda olmaya devam ediyor..Şimdilik bu kadar ,herkese mutlu, sağlıklı keyifli bir haftasonu dilerim. Hoşçakalın...

16 Mar 2015

Baharı bekleyen ceket...



Merhabalar..Siz de benim gibi bahar -yaz koleksiyonu peşinde misiniz??Eminim tüm dikişseverler aynı durumda.Baharı bekleyen kumrular gibi hazır ve nazır beklemeliyiz değil mi??:))Kışlık parçalarımı sizlerle tamamen paylaşamamış olmama rağmen taze bitirdiğim veketimi hemen paylaşmak istedim.Kolay bir çalışma.2005 Burda sından bir gömlek kalıbı aslında.Desenine bayıldığım bu harika scuba kumaşı bulunca ilk aklıma gelen böyle chanel tarzı bir ceket dikmek oldu
Yakasına pervaz geçerek daha temiz ve düzgün görüntüyü bulunca pek seviniyorum.Şimdi çok kolay gelen pervaz olayını  daha yakına kadar yapamıyor oluşum,yapabilmeye başlamamla beraber herşeye pervaz geçme isteğimse beni bile güldürüyor.Amam tertemiz oluyor tertemizzz....
Oğlumun okulundan aile katılımı ödevi için dolgu oyuncak yapımı verilmişti.Ben de böyle bir sünger bob yaptım.Keçeden yaptığım oyuncak bob un ağzında ve gravatında deri kullandım.Herkese mutlu bir hafta dilerim.Hoşçakalın..

8 Mar 2015

Reglan Kollu Eşofman Takım...

Herkese merhabalar...Dikilmil olan parçalarım yayunlanmayı beklerken ben yeni diktiğim takımla buralardayım..Yoksa sıraya koysam yayınlanacağı yok.Aslında kış bitmeden bir eşofman takım dikeyim dedim.Gövde kısmı simli gri penye.Aslında daha önce diktiğim ama pek giymediğim penye elbiseyi bozarak  üstte kullandım.Kolları ve altı ise siyah kalın bir penyeyle çalıştım.Kalıpsız diktiğim bu parça reglan kolları ,çok sevdiğim siyah altıyla favor takım haline geldi.
Bu arada kış bitmeden diyorum ama kışın pek biteceği yok.Hava yine buz gibi.Bu gidişle polar takımlara bile dönebilirim galiba::))
    Unutmadan paspasımdan da bahsetmek istiyorum merak edenler için.Biraz büyüttükten sonra örgüleri çok sıkı yapmamdan dolayı şapka gibi bombe oldu.Sonrasında söktüm tekrar başladım ancak sadece arkadan tutturarak sağlamlığı hala soru işareti.Makinada zigzagla birleştirmeye çaılştım ama bu seferde estetiğini kaybetti ve makineyi çok zorladı.Daha da büyüdükçe nasıl yapılır bilemiyorum.Anlayacağınız hevesimi kaçırdı bu olaylar.Şimdi şöyle büyük bir tığ alıp örsem mi diyorum.Neyse ben daha düşüneyim bakalım,..Hoşçakalın dostlar....

2 Mar 2015

Burcu Esmersoy ve Refika Birgül “Fırından Lezzetler Yarışması” için Fırın Başına Geçti!

Lay’s Fırından, tüm Türkiye’den tariflerin alınacağı “Lay’s ile Fırından Lezzetler” yarışması için mutfakta kendine güvenen herkesi yarışmaya davet ediyor. Lay’s Facebook sayfasında paylaşılacak tarifler, Burcu Esmersoy ve Refika Birgül’ün oluşturduğu jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye giren en lezzetli 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.
Lay’s Fırından, lezzetinden ödün vermeden sadece fırınlanarak hazırlanması ve %50 daha az yağlı olmasıyla favorilerimden! Şimdi de benim gibi yemek yapmayı sevenler için harika bir haberim var!
Tüm Türkiye’den birbirinden lezzetli tariflerin yarışacağı “Lay’s Fırından Lezzetler Yarışması’’ 16 Şubat  - 20 Mart tarihleri arasında Lay’s Facebook sayfası üzerinden gerçekleşiyor. Ekranların güzel ve formda sunucusu Burcu Esmersoy ve Türk mutfağına yenilikçi bir bakış açısı getiren Refika Birgül’ün jüri koltuğunda oturduğu yarışmada, fırından lezzetler kıyasıya yarışacak.
Yarışmaya, Lay’s Facebook sayfasına yemek tarifinizi ve tarifin fotoğrafını yükleyerek katılabilirsiniz. Kampanyanın her aşamasında katılımcıların gönderdikleri içerikler; yaratıcılık, özgünlük, uygun pişirme süresi kriterleri göz önünde bulundurularak jüri tarafından değerlendirilecek. Jürinin seçeceği 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.
Finalde tariflerini hazırlayarak jürinin beğenisine sunacak olan yarışmacılardan kazanan “Fırın Lezzeti” ustası ise beyaz eşya setinin sahibi olacak ve tarifini Lay’s paketleri üzerinden tüm Türkiye ile paylaşma şansı yakalayacak.
Tarifinize güveniyorsanız sizi böyle alalım.
Bir boomads advertorial içeriğidir.