"

19 Eki 2015

Yeni takım arkadaşlarım; ))

 Uzun zamandır dikis makinemi degistirme fikrim vardi.Ama bir turlu naail bir makina alacagima karar veremiyordum.Alacagim makina hem ihtiyaclarimi karsilamali hem de butceyi zorlamamaliydi.Arastirdim uzunca en sonunda sanayi makinesi almak istedigime karar verdim.Bir akraba sponsorlugunda ( buradan çok teşekkürler)cok sukur bugun makinelerime kavustum.
Bir tane duz dikis makinesi bir tane de overlok makinesi aldim.ikisi de ikinci el. Zaten sıfırlarini almak pek de kolay degil.Ama zannimca cok temiz makinalar.Gelip kurdular calistirdilar ,sagolsunlar cok yardimci oldular.Eski makina ortanca ogluma terfi etti.Yakinda elimde kalma ihtimali cok yuksekti zaten.Ay pek sevindim.Allah im utandirmasin,mutlu huzurlu dikisler bool bereketler versin hepimize Insallah.

17 Eki 2015

Hani şu sezon trendi vişne rengi var ya ,herseyi bu renkte dikesim var;)


Ah su visne rengi.Oldum olası sevdim bu rengi.Simdi trend olmaai daha bir keyif verdi tabi.Hele kumascilarda parcalar icinde bulunca çeşit çeşit herseyi bu renkte dikesim geliyor.Dikiyorum da..Diktiklerimi giymeye de baslayinca eskitmeden yayinlayayim dedim.
Creazion dergisinden kullandigim bir kalip. Yalniz yakada biraz değişiklik yapmak gerekiyormus.Biraz geniş oldu.Beli tunelli ve ipli kullanilan kalıbta tunel yerine lastik kullanmayi tercih ettim.

Kumastan kalan kumasi da cok tatli bir minik icin degelrlendirdim.Kiz cocuklari icin olan kiyafetlere zaafiyetimi anlatamam.Dikmeye de tasarlamaya da bayiliyorum.Insallah sirin minik de begenir..

Yine visne tonlarinda ama biraz daha koyu scuba kumastan diktigim dar paca pantolon da sezona acildi.Hatta bir de visne rengi ceketim var bayilarak giydigim.Artik o da bir sonraki postta.Ay ay ayy bir visnedir tutturdum.Visneli bir de pasta mi yapsam?:-D Hoşçakalin efendim..

16 Eki 2015

Yaza veda kisa merhaba..

S
 Öncelikle sizlere mrhaba.cok mu özlemişim kişi yoooo...Ama geliyor hem de cok hizli.Yaza veda vakti geldi benim icin.Gelsin mantolar,kazaklar esofmanlar. ..;))
 Bir akrabamin dugunu icin diktigim tunik yaza veda parçalarından. Kesimini sevgili Nebihan Akça nin blogunda görüp begenmistim.Merak edenler dikdörtgen kesim tunik olarak bakabilirler.2saatte biten kolay bir çalışma oldu soyle gösterişli bir kolyeyle dugune yakisir bir parca oldu,cok da begeni topladi.
Yaza veda parçalarından cift taraflı sifon tunik.serin,rahat yaza yakisir.Dostlarim postlarimi telden yaptigim icin biraz zorlanıyorum. Yazım hatalarim sa affola.Okullarin açılmasıyla beraber bilgisayarı kaldirdik yoksa cocuklar malum başından kalkmiyor.Daha kolay ve çabucak kış parcalarinda bulusmak üzere. ..

1 Eki 2015

Nar cicegi uzun ceket..


Herkese merhabalar. .Havaların bir anda sogumasiyla paylasamadigim yazliklardan vazgecip sezon parcalarina gecmeyi daha uygun buldum.Bu ceket icin kullandigim brokar kumaşı daha salas bir ceket yapmayı düşünüyordum ancak kumaş yetmeyince sonuc boyle bir parca oldu.Sonuctan da memnun kaldım doğrusu. .)



Cekette dugme yerine seffaf citcitlar kullanmayi tercih ettim.

Bu arada klapa yapmak da iyi keyif verir oldu; ))
Aaa tabi unutmadan benim de artık bir yardimcim var..Fotoğraflarıma eşlik eden yardımcım Sukufe. ..Cok sukur ben de bir terzi mankeni edinebildim.Cok guzel parcalar dikiyorum. Insallah yeni yayinlarda gorusmek uzere efendim hoscakalin...