"

19 Nis 2015

Bir Leopar,Bir Çanta,Bir Baharlık Hırka..


Merhabalar dostlar...Uzunca bir ara  verdim maalesef .Ancak çocuklar çok hastalandılar.Tekrarlayan ishal,kusma ,ateş hepimizin enerjisini tüketti.İnşallah yavrular hep sağlıklı olur.
Neyse gelelim dikilenlere.Bir hevesle aldığım leopar kumaşı istediğim gibi biçtim önce..Yine salaş ,hafif dik yakalı,arkada bir kırmızı fermuar detayı olacaktı.Ancak tembellik edip fermuar için uygun düzen yapılmayınca dikerken bozuldu ve tunik şekil değiştirdi.Ben ilk kez leopar desen giyiyorum.Aslında başkalarında çok seviyorum ama kendimde cesaret edemiyordum.Neyse tam istediğim gibi olmasa da leopara birazcık alıştım birkaç kez de giydim..
Bordo çantayı instagram takiğçilerim bilirler.Dikerken de çok sevdiğim ,kullanırken de jkeyif aldığım bir parça oldu.İlham kaynağım sevgili Türkan a  buradan çook sevgilerr..
Fotoğraf makinesi kırılmış ve yeni fotoğraf makinesine hala kavuşamamış zavallı bir blogerım ben.Neyse İnşallah birgün cam gibi fotoğraflarımı paylaşırım sizlerle..))
Keçe desem keçe değil,yün desem yün değil ilginç bir kumaş..Büyük yaka bir tunik kalıbımı değiştirerek kullandım.Kumaş azdı.Olabildiğince verimli kulllanmaya çalıştım.Büyük cepleri ve haalı yakasıyla  boolca giyiyorum.
Herkese sağlık,mutluluk,huzur ve benim fotoğraflarımın tersine çok net günler dilerim.Sevgiyle kalın..

1 Nis 2015

Çocuklar için etkinlik...

Bloger arkadaşım MEŞGUL ANNE çocuklar için bir etkinlik düzenlemiş.Eee 3 çocuk annesi olarak katılmamak olmazdı.Katılmak için çocuk sahibi olmak da şart değil tabii.Yeter ki çocuklar sevinsin.Bir bakın derim mutlaka...

Dereotlu Peynirli Anne Poğaçası

Bize çocukluğumuzu hatırlatan lezzetlerin yeri bir ayrı oluyor değil mi? Annem telefon açıp ta haydi çayı koydum, yanında en sevdiğin poğaçalar da var dediğinde bu daveti ret etmem imkansız:) Annemin meşhur dereotlu peynirli poğaçası eşliğinde çay, ohhh miss...
Annemin yıllardır sakladığı poğaçasının lezzet sırrını sonunda keşfettim :) Aslında benim tarifimden tek farkı poğaça hamuruna yağ ile birlikte kaymak eklemesiymiş. Meğer eskiden de hanımlar hamur işlerine, yemeklere kaymak koyarak benzersiz lezzetler hazırlıyorlarmış. Bu sır bugün benim mutfağıma Teremyağ Gurme Kaymaklı ile taşındı ve mutfağımdan çıkan kokular komşularımın dilinde dolaşıyor :) Siz de bu sırrı Teremyağ Facebook ve Instagram sayfasını takip ederek keşfedin derim...
Malzemeler: 
6 yemek kaşığı (200 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı,
2 adet yumurta (bir adet yumurtanın sarısını üzeri için kullanacağız),
1 çay bardağı (100 gr) yoğurt,
1 paket kabartma tozu,
2 yemek kaşığı sirke,
1 çay kaşığı tuz,
 5 su bardağı (600 gr) un,
1/2 demet incecik doğranmış dereotu (isteğe bağlı)
İçi için: 200 gr beyaz peynir
Üzeri için; Çörek otu
Hazırlanışı:
Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri ve Teremyağ Gurme Kaymaklıyı bir kaba alalım. Güzelce karıştırıp yumuşak bir hamur haline getirelim ve 15 dakika kadar dolapta dinlendirelim.
Hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte bezeler koparalım ve avuç içi büyüklüğünde açalım.
Ortasına beyaz peynir koyarak kenarlarını ortada birleştirelim ve yuvarlayarak tepsimize dizelim.
Ek yerleri alta gelecek şekilde dizmeye dikkat edelim. (Ben yuvarlak şekilde yaptım annelerimiz hep öyle yapardı ama siz de istediğiniz şekli verebilirsiniz)
Üzerlerine yumurta sarı sürelim ve isteğe bağlı olarak süs için çörek otu veya susam serpip 180 derece fırında üzerleri kızartana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun :)
Bu içerik http://hulyalitarifler.com/ tarafından hazırlanmıştır.



Bir boomads advertorial içeriğidir.